Putinejant a la cuina

Top blocs de receptes

dimecres, 16 de gener de 2013

PASTÍS DE XOCOLATA NEGRA

I seguim amb més xocolata....avui un pastís senzill i molt molt bo ideal per a qualsevol celebració perquè permet decorar-lo de moltes maneres i és realment deliciós, molt suau per dintre i amb tot el gust de la xocolata negra. Aquest el vaig fer pels 50 anys de la meva "prima" Nuri.



Ingredients (per un pastís per 10-12 persones)

- 250 gr de xocolata 70%
- 8 ous
- 125 gr de mantega
- 180 gr de sucre
- 50 gr de farina

Per fer la cobertura

- 200 ml. de crema de llet
- 160 gr de xocolata 70%
- 25 gr de mantega

Comencem separant els rovells de les clares. Batem els rovells amb el sucre fins obtenir una crema.





Desfem la xocolata al bany maria o al microones (1,30 min a 800 aproximadament), un cop desfeta i fora del foc hi afegim la mantega tallada a tallets. Reservem.


Muntem les clares a punt de neu fort i les barregem amb la crema feta amb els rovells i el sucre:



Ara, barregem les dues preparacions, remenant suaument amb una espatula per evitar que baixi


Finalment afegim la farina tamisada i tornem a barrejar suaument, sense batre!


Ja tenim la preparació llesta per anar al forn:


Engreixem un motlle desemmotllable i cobrim el fons amb una fulla de paper de cuina:


Posem al forn prèviament escalfat durant 20-25 minuts a 180 ºC. Cal dir que tant punt surti el punxó net per comprovar si està cuit ja es pot treure del forn, aquesta massa és deliciosa quan està al seu punt, massa cuita resultaria seca.


El pastís un cop cuit, tindra aquest aspecte:

Deixem refredar i a podem cobrir. Us explico com ho faig jo. Aquí veieu que he girat el pastís dins del mateix motlle, així queda ben planer per decorar, però a vegades tambe es potdeixartal com queda.


Un cop fret, ja podem posar a bullir la crema de llet. Un cop bulli, l'apartem del foc i tirem la xocolata a tallets. Remenem fins que es desfaci. Afegim la mantega i remenen, d'aquesta maner aconseguim més brillo. Jo ho faig dins del mateix motlle, així quan refredi quedarà una massa compacte i m'estalvio el merder de cobrir-lo sobre una reixeta i aprofito tota la cobertura.


Un cop fret, ja tenim el pastis amb la cobertura de xocolata apunt de decorar. En aquest cas, xocolata rosa, boletes platejades, rosa i fulles de sucre i purpurina rosa.


Animeu-vos, és molt senzill i teniu l'èxit assegurat!



4 comentaris:

  1. M'agrada la manera que ho expliques amb les fotos pas a pas, es mes entenedor.

    ResponElimina
  2. Hola Viki,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  3. Quin nivellàs!!!! Quedo corprès, bocabadat i esmaperdut...

    ResponElimina
  4. Quin nivell i que bo que està.. tinc el plaer d'haver-lo tastat i ÑAMMM!!!

    ResponElimina