Putinejant a la cuina

Top blocs de receptes

dissabte, 5 de gener de 2013

MASSES BÀSIQUES: PASTA TRENCADA



Aquesta massa és utilitzada per a moltes preparacions, però indisensable per a la tarta Tatin, oblideu-vos de la pasta de full per a la tatin i oblideu-vos també de la pasta brisa que venen preparada, no té res a veure amb la que podeu fer a casa en deu minuts. Val la pena.

Som-hi!

Necessitarem:

- 150 gr de farina
- 75 gr de mantega
- 1 rovell d'ou
- 50 gr de sucre
- 2 cullerades d'aigua
- un pols de sal

Aquesta és una massa que vol fret i mans fredes. La mantega ha de ser freda de la nevera, no ha de ser mai a temperatra ambient i si cal, sobretot a l'hivern, un aneu rentant les mans amb aigua freda per no escalfar la massa. A l'hivern és de més bon treballar. Aquesta massa no s'ha d'amassar, sinó que s'ha d'anar ajuntant els ingredients amb els dits, com si "pessiguessiu" la massa. Us ho explicaré pas a pas.

Un primer lloc, fer un volcà sobre el marbre amb tots els ingredients:


(A la foto hi ha el doble d'ingredients dels que us he posat).

Anar pessigant amb els dits frets tots els ingredients fins aconseguir aquesta textura, un pèl terrosa.


Continuar ajuntant els ingredients, es tracta que la farina quedi humitejada pels líquits i la mantega ben incorporada, pràcticament no es treballa, sinó que es va ajuntant (si cal afegiu-hi una cullerada més d'aigua freda, però amb cura, no vol massa humitat perquè la hi proporciona l'ou i la mantega).


La massa tindrà aquest especte als 3-4 minuts de treballar-la, pràcticament s'ajunta sola.

Finalment, al cap de cinc minuts teniu la massa a punt per a ser utilitzada. Si no s'utilitza immediatament cal embolicar-la amb paper film i reservar-la a la nevera fins que s'utilitzi, sobretot a l'estiu.


Ja tenim la pasta brisée a punt. En la propera entrada al bloc, li donarem utilitat.

Veieu com no és tan difícil? I val la pena els deu minuts de feina que porta perquè és realment deliciosa.

3 comentaris:

  1. Facilíssim!!!! i amb tots els ingredients a casa, espero veure aviat un plat per aplicar.

    ResponElimina
  2. Genial el teu blog... el tinc daplicacio en el movil....mmmm que bo tot...

    ResponElimina