Putinejant a la cuina

Top blocs de receptes

dimecres, 6 de febrer de 2013

COCA DE GREIXONS

Demà és dijous gras o dijous llarder, així que seguint la tradició cal fer -i menjar-coca de greixons o de llardons . Aquesta recepta que us poso avui és molt senzilla i cal dir que la base dela coca us serveix per múltiples preparacions. Afegint una poma ratllada i làmines de poma al damunt tenim una coca de poma, amb cacao i xocolata per sobre, tenim una coca de xocolata. També podem fer la massa aromatitzant-la amb  pela de llimona, vainilla, etc...



Ingredient (per 8-10 persones)

- 3 gots de farina
- 2 gots de sucre
- 3 o 4 ous
- 1 got de llet
- 1/2 got d'oli de girasol
- 1 mica de sal
- 1 cullerada de canyella en pols
- 1 sobre de royal
- 50 gr de pinyons
- 200 gr de greixons

Aquesta és una coca d'aquelles de "tota la vida" que es medeixen en gots, així que si la voleu més grossa, utilitzarem gots de mida d'aigua i 4 ous i si la volem de mida més petita podem utilitzar gots dels de vi i 3 ous:


Comencem barrejant el sucre amb el ous sencers i la resta d'ingredients fins aconseguir una massa homogenea.


Piquem els greixons que procurarem que siguin de greix, no amb talls de carn



Un cop picats, els afegirem a la massa barrejant bé


Engreixarem una safata de forn i hi abocarem la massa preparada


Hi posem els pinyons, i espolsem una mica de sucre i una mica de canyella


Posem al forn a 180ºC durant 35-40 minuts , comprovar-ne la cocció amb un punxó. Ha de sortir net.


I ja la tenim llesta...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada