Putinejant a la cuina

Top blocs de receptes

dilluns, 24 de juny de 2013

PASTÍS DE FORMATGE I LLIMONA

Avui he fet un pastís lleugeret per celebrar Sant Joan (la coca ja ens agrada però a mi personalment tanta crema m'emfalega una mica, així que he preferit fer aquest pastís fresc i saborós). L'enllaç d'aquestes postres me la va passar l'any passat la Irene Genís (www.cuinaperllaminers.com) i l'he fet ja un munt de vegades, i finalment avui he fet les fotos per penjanr-ne el pas a pas. És un pastís que us el recomana especialment per l'estiu. Només necessita deu minuts de forn i unes hores de repòs.


INGREDIENTS (per a un motlle de 20 cm de diàmetre)

Per a la base

-150 gr de galetes Maries o Digestives
- 75 gr de mantega

Per a la crema de llimona

-150 ml de suc de llimona
- 2 ous
- 100 gr de sucre
- 15 gr de farina de blat de moro (maizena)

Per al farcit

- 550 gr de formatge tipus Philadelphia
- el suc de mitja llimona
- 125 gr de sucre
- 225 gr de nata líquida
- 4 fulles de gelatina de 2 gr cadsacuna
- la meitat de la crema de llimona que hem elaborat anteriorment.

Escalfem el forn a 180ºC. Comencem fent la base. Agafem un motlle desenmotllable de 20 cm de diàmetre i el forrem amb paper de cuina.


Triturem les galetes, jo ho he fet amb el robot de cuina.




Desfem lleugerament la mantega al microones uns segons i l'afegim a la pols de galetes.



Amb aquesta massa forrem la base del motlle. Podem utilitzar el cul d'un got per apretar-la bé.



Ja podem posar el motlle al forn durant deu minuts. Un cop fet, deixar refredar.



Ara anem pel segon pas, la CREMA DE LLIMONA.


Posem el suc de llimona en un caçó i hi afegim el sucre, posem al foc fins que bulli, remenant de tant en tant per tal que el sucre es disolgui.



 Mentrestant, batre amb un minipimer els dos ous amb la maizena.


Quan el suc de llimona amb sucre bulli, apartar del foc i afegir la mescla anterior tot batent.


Tornar a posar al foc fins que espeseeixi, sense que bulli per tal que no es facin grumolls. Si això succeís s'hi pot passar el minipimer.


Apartar del foc i reservar.

Ara anem pel pas tres, EL FARCIT.

En primer lloc cal posar a hidratar les fulles de gelatina en aigua freda (mai tèbia ni calenta: es fondrien) durant deu minuts.




Posem en un recipient al foc el formatge cremós i la nata líquida. Ho batem per tal que no quedi cap grumoll. Nomès ho hem d'escalfar per tal que es disolgui la gelatina posteriorment, n'hi ha prou en que quedi tebi.





Ara ja hi podem afegir el sucre, el suc de la mitja llimona i la meitat (o una mica més si us agrada molt el sabor de llimona) de la crema de llimona que tenim reservada.


Per acabar, escorrem les fulles de gelatina que teniem hidratades i les posem deu segons al microones. Ho afegim a la mescla de formatge. La gelatina li donarà la consistència necessària en 2 o 3 hores, encara que es millor fer-lo d'un dia per l'altre.

Doncs bé, ara ja només ens queda tirar el farciment sobre la base que teníem reservada (amb compte, la base de galeta encara no ha passat per la nevera i és fràgil, la podriem fer malbé, cal tirar el farciment amb compte)


Ja tenim el pastís quasi a punt, només ens faltarà la decoració.


Jo ho faig de la següent manera: he agafat un got llarg i hi he posat una màniga pastissera (serveix una bossa de plàstic) i l'he omplert amb la resta de la crema de llimona.



He dibuixat una espiral de crema de llimona sobre el farciment de formatge.


Amb un punxó de fusta movent-lo des de el centre fins al costat i desprès en sentit contrari s'aconsegueixen aquests dibuix.


I un cop decorat, ja el podem posar a la nevera durant unes hores, quan més hores més consistent quedarà, encara que jo l'he acabat a les 12h del migdia i l'hem menjat per dinar.




Espero que us agradi, realment tothom que el tasta, el troba molt gustós i refrescant i sobretot, molt lleuger per acabar un bon àpat.

2 comentaris:

  1. Sembla boníssim i és ben fàcil de fer! La decoració dels filets de sobre hi queda genial.

    ResponElimina
  2. Estic totalment d'acord amb el comentari anterior, i sobretot que es fàcil!

    ResponElimina