Putinejant a la cuina

Top blocs de receptes

dijous, 27 de desembre del 2012

NEULES FARCIDES DE XOCOLATA

Avui, 27 de desembre de 2013 començo a escriure el meu primer bloc i, és clar, havia de ser de cuina. De putinejar a la cuina, perquè la veritat és que m'agrada embrutar quan estic cuinant, sobretot si hi ha xocolata pel mig...quan he acabat hi ha xocolata arreu, a les rajoles, a la nevera, al interruptor de la llum...

Bé, doncs això, començo un bloc sense haver-me encomanat ni a déu ni al diable...sense tenir-ne ni idea de com es crea un bloc i només per recomanació de la meva amiga Martona, començo un bloc que no sé quan em durarà perquè sóc la persona més inconstant que conec, però al menys tindré un lloc on guardar i compartir les receptes de cuina.

I com que estem en dates nadalenques, comencem amb una creació que vaig anar improvisant el dia de Nadal. La meva mare volia que portés un tronc de Nadal, però com que sóc un desastre no tenia ni farina ni nata. Així que amb unes neules artesanes, xocolates i avellanes va sortir aquest postre màgic de sabor i d'aspecte...

NEULES FARCIDES DE XOCOLATA AMB MÉS XOCOLATA

Ingredients

24 neules gruixudes
150 gr d'avellanes torrades
150 gr de sucre llustre
50 gr de llet en pols
250 gr de xocolata 70% cacau
50 gr de mantega

Per a la decoració

20 gr de xocolata blanca
20 gr de xocolata amb llet
20 gr de xocolata negra
20 gr de xocolata rosa (o bé xocolata blanca amb unes gotes de colorant vermell)
un polsim de purpurina comestible

En primer lloc, fer un praliné triturant les avellanes fins que deixin anar l'oli, afegir-hi el sucre llustre i la llet en pols fins aconseguir una pasta homogènia.

Fondre la xocolata 70% al micro durant un minus, remenar i tornar-la-hi un minut més. Afegir-hi el praliné i barrejar, si cal passar pel minipimer. Agregar la mantega i reservar una hora.

Un cop la xocolata  amb praliné tigui la consistència adeqüada  posar en una mànega pastissera i farcir les neules (si veieu que es refreda i costen d'omplir, posar uns segons al microones). Un cop omplertes i aliniades en una safata, desfer les xocolates de colors (d'una en una) i amb l'ajuda d'una manega decorar les neules fent linies al través. Un cop decorades, acabar espolsant amb una mica de purpurina comestible. El resultat és espectaculari molt nadalenc!





2 comentaris:

  1. Ummmm, ummmmm, xoxolate!!!!.
    Ets una artista,sempre.
    Que disfrutis molt com a blocaire
    petonets

    ResponElimina
  2. Em van encantar!! És que tens unes mans !!!!!

    ResponElimina