Aquesta mousse no és una mousse com se sol fer, amb nata muntada per donar-li consistència, aquí la consistència s'aconsegueix batent molta estona i a diferents temperatures, el resultat és una mousse amb molt de cos, espessa i amb un sabor molt pronunciat...deliciosa!
Ingredients per a 6 persones
- 4 ous
- 3 cullerades rases de sucre
- 2 cullerades de conyac o brandi
- 170 gr de xocolata negra 70%
- 3 cullerades de cafè fort (optatiu)
- 125 gr de mantega
- nata montada (optatiu)
Batre els rovells amb el sucre i aromatitzar amb el brandy
Posar un recipient amb aigua al foc i batre els rovells amb el sucre al bany maria fins que la barreja s'escalfi. Amb això veureu que la barreja va agafant volum, al menys el doble de l'inicial
Després d'uns quinze minuts, la barreja ha detenir aquest aspecte i aquesta consistència:
Ara, ja la podem retirar del bany maria i posar a refredar en un recipient amb aigua freda i gels. Continuar batent fins que la barreja es refredi
Desfer la xocolata al bany maria o bé al microones, aromatitzar si es vol amb el cafè. Afegir la mantega tallada a tallets i barrejar.
Barrejar les dues preparacions sense batre, incorporant amb una llengua de gat
Un cop incorporades les dues barreges ha de tenir aquest aspecte:
Montar les clares a punt de neu fort:
Afegir paulatinament les clares montades a la barreja anterior:
I ja tenim la mousse acabada. Repartim en copes o gots i afegim, si es vol, una mica de nata montada ensucrada al gust (o no):
Aix... els qui som xocoadictes hi faríem cullerada!!!
ResponEliminaUna mica entretingut però el resiltat: bonissim.
ResponElimina