Putinejant a la cuina

Top blocs de receptes

dilluns, 14 de gener del 2013

TARTALETES



En l'última entrada (ja sé, he estat mandrosa-mandrosa), vàrem veure com es feia la massa trencada de mànera fàcil i ràpida. Avui la utilitzarem en les tartaletes de diferents sabors, porten una mica de feina, pero el resultat val la pena!

Com veieun n'he fet de diferents sabors i textures. Anem primer a veure com fer les bases i despres farem els farciments. Som-hi!


En primer lloc prepararem els motlles quer poden ser individuals o en una safata, com que possiblement s'enganxessin, el millor és tallar paper de cuina una mica més gran que la mida de cada motlle:



Estirem la massa que havíem fet prèviament , jo ho faig amb una mica de farina i amb un paper de cuina per sobre la massa per estirar-la correctament i sense que s'enganxi al corró, marquem la mida que necessitem, jo en aquest cas he fet servir la part ample d'un bol dels de posar cereals amb llet perquè m'anava bé per la mida:


Forrem els motlles amb les porcions de massa:


Amb un ganivet pulim els costats i punxem els fons amb una forquilla per evitar que la massa pugi en el forn.


Posem al forn prèviament calent a 200ºC durant uns 12-15 minuts:


Aquí tenim les tartaletes ja fredes i a punt d'omplir, va omplim-les:


Començarem amb les de trufa: necessitareu 200 cl. de crema de llet montada ferma, una o dues cullerades de sucre (segons si us agrada més o menys dolça) i dues cullerades de cacau pur. Reservem.



De crema de llimona, necessitarem una pela de llimona ratllada ben finament (només la part groga), el suc de la llimona, posem al bany maria 100 gr de sucre, el suc de llimona, la pela ratllada i 50 gr de mantega i remenem amb un batedor, quan sigui calent hi afegim dos ous enters prèviament batuts, tornem a remenar fins obtenir una crema mes aviat  espessa, teneint en compte que al refredar-se espesseix més), sense parar de batre per evitar que s'enganxi. Un cop tèbia, ja podem farcir les tartaletes:


Seguim amb les de pinyos i gerds, les primeres base de cabell d'àngel i pinyons per sobre, molt fàcil. Les de gerds més fàcils encara, base de melmelada de gerds o fruits del bosc i gerds (en aquest cas congelats perquè no en vaig trobar de frescs):



Les de trufa van cobertes d'una capa de xocolata que vaig desfer al bany maria i vaig cobrir, decorant amb tres avellanes:


Per acabar de donar-los brillo i acabat final, vaig cobrir les tartaletes amb el preparat per a tartes que vénen al Lidl...i et voilà...quasi de pastisseria...


1 comentari: